Potřebujete sdílet svůj účet v nástroji Google Analytics s jinými lidmi (např. specialista na PPC reklamu, specialista na optimalizaci pro vyhledávače, agentura…) a nevíte, jak na to? Pak jste tu správně! V tomto návodu ze série Jak na sdílení přístupů vám ukážu, jak jednoduše lze přístup nasdílet.

💡 Tip

Ještě než se pustíme do samotného návodu, tak bych vás chtěl upozornit na jednu věc. Nikdy, ale opravdu nikdy nedávejte přístupové údaje do svého Google účtu, pod kterým spravujete Google Analytics (nebo jiné nástroje)! Proč? Protože můžete o účet přijít dřív, než řeknete švec.

1. Správce

Na domovské stránce klikněte na odkaz Správce.

Jak na sdílení přístupů: Google Analytics

2. Výběr úrovně

Ve Správci vidíte 3 sloupce resp. úrovně – Účet, Služba a Výběr dat. U každé úrovně se nachází záložka Správa uživatelů. Zde je na vašem uvážení, do jaké úrovně chcete uživatele přidat. Pokud např. chcete, aby měl uživatel přístup k celému účtu, tak zvolíte záložku Správa uživatelů účtu.

Jak na sdílení přístupů: Google Analytics

3. Přidávání uživatelů

V předposledním kroku klikněte na velké modré plus a vyberte, jestli chcete přidávat uživatele nebo skupinu uživatelů. Pro potřeby tohoto návodu klikneme na Přidávání uživatelů.

Jak na sdílení přístupů: Google Analytics

4. Zadání e-mailů & Nastavení oprávnění

V posledním kroku zadáte e-mailové adresy všech uživatelů, které chcete přidat, nastavíte jim příslušná oprávnění a kliknete na tlačítko Přidat. Jednotlivá oprávnění jsou perfektně popsaná v Nápovědě Analytics.

Jak na sdílení přístupů: Google Analytics

💡 Tip na závěr

Každý e-mail, který chcete přidat, musí být registrovaný jako Google účet.

Miroslav Lavička

Specialista na online marketing